Takaful Medical Card AIA Menu

Permalink:

Kad Perubatan Paling Murah

Kad Perubatan Paling Murah ?

 

kad perubatan paling murah

Kad Perubatan Paling Murah. Dalam keadaan ekonomi sekarang ini, orang ramai sudah mula tercari-cari apakah alternatif yang terbaik dan termurah untuk mereka sekarang ini. 2 tahun lepas dengan RM100 , separuh trolley supermarket kita boleh penuhkan. Tetapi sekarang hanya dapat beberapa item sahaja.

Begitu juga dengan plan kad perubatan paling murah . Adakah ianya wujud atau sekadar mitos sahaja. Dengar pula dari surat khabar dan media sosial yang mengatakan kos perubatan meningkat naik 8%. Macam mana nak dapatkan kad perubatan paling murah.

Dengan AIA Takaful anda boleh mendapatkan kad perubatan paling murah untuk individu dan keluarga anda. Bayangkan dengan umur 30 tahun, anda masih boleh dapatkan perlindungan individu serendah RM 67 sebulan. Sudah tentu ianya adalah kad perubatan paling murah.

Dengan penjimatan sebegini, anda tidak perlu lagi untuk mengikat perut atau membuang perkara yang anda suka. Hanya dengan AIA sahaja anda boleh mendapatkan perlindungan menyeluruh dengan harga yang sangat berpatutan dan tidak membebankan diri anda dan keluarga

Bermula dari RM 65 sebulan untuk individu dan RM 350 untuk keluarga ( ibu bapa dan  4 orang anak) ianya sangat berbaloi

Klik Link dibawah untuk menghubungi saya http://www.takafulmedicalcard.com atau PM/Whatsapp 013-3759889 (Firuz)

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kad Perubatan Untuk Anak Kesayangan Anda?

Kad Perubatan Untuk Anak Kesayangan Anda?

Takaful medical card

Apa yang bersesuaian untuk anak kesayangan anda

Banyak jenis kad perubatan untuk anak yang ditawarkan oleh syarikat takaful di Malaysia ini. Namun yang mana satu bersesuaian untuk anak anda

Kebanyakan yang ada di Malaysia ini didatangkan dengan simpanan dan pelaburan yang mana pada sekian umur contohnya pada umur anak 21 tahun, anda boleh mengeluarkan simpanan yang ada untuk kegunaan seperti kemasukan ke universiti atau kolej, untuk perkahwinan mereka atau sebagainya.

Minimum pelaburan bulanan untuk kad perubatan bersama dengan simpanan adalah RM 150 sebulan namun AIA Public Takaful ada mengeluarkan satu jenis kad perubatan yang mana boleh diambil tanpa simpanan

Kadar premium bulanan adalah serendah RM 65 sebulan sahaja dan ini pasti menjimatkan lagi wang anda disamping memberi perlindungan di hospital

Kad Perubatan ini dipanggil Stand Alone Policy yang mana minimum coverage adalah Rm100,000 setahun dan tiada had seumur hidup. Kadar kemasukan bilik ialah RM150 sehari.

Kad perubatan ini boleh digunakan di lebih 80 hospital panel AIA diseluruh Malaysia. Sekiranya berlaku kemalangan namun tidak dimasukkan ke wad, bil rawatan boleh diclaim secara pay and claim.

Menarik kan ?

Hubungi 013-3759889 Firuz untuk keterangan lanjut atau layari http://www.takafulmedicalcard.com untuk maklumat lanjut

 

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Sekuriti Kewangan

Sekuriti Kewangan

financial_planning_for_the_young_mser

Sekuriti Kewangan

Pada Umur 25 Tahun Pendapatan Saya Ialah RM15,000 Sebulan.

Pada Umur 26 Tahun Pendapatan Saya Ialah RM 200 Sebulan

=====================================

Ini bukan cerita bohong. Ini cerita betul pengalaman saya membina sebuah perniagaan ketika umur saya 23 tahun dengan modal RM 3500 yang dipinjam dari mak saya.

Saya telah membina perniagaan yang boleh memberi saya income bulanan rm15,000- rm20,000 sebulan dan kehidupan saya berubah terus pada masa itu.

Namun akibat saya tiada asas perniagaan, perniagaan saya jatuh merudum dan terus hilang semuanya sehingga tiada langsung duit untuk berbelanja mahupun untuk mengisi minyak.

Jadi pengajaran yang dapat saya ambil ialah asas ataupun foundation atau tapak. Setinggi mana bangunan yang dibuat, atau sebesar mana perniagaan yang kita buat tanpa asas atau tapak yang kukuh, ianya akan runtuh juga.

Begitu juga dengan kewangan kita, sebelum kita melabur rm10 ribu, rm100ribu atau berjuta juta,pastikan asas tapak kita kuat.

Tapak yang dimaksudkan ialah sekuriti kewangan

Jadi apa benda sekuriti kewangan ini?

Perlindungan takaful bagi aset, simpanan dan pendapatan bulanan anda sekiranya anda tidak mampu bekerja ataupun anda sudah meninggal dunia

Katakan bulan ini income anda rm3000. Dengan rm3000 ini anda mampu untuk membayar duit kereta, asb, beli barang dapur dan sebagainya.lebihan dari situ pula anda buat simpanan dari bank.

Bulan hadapan ketika anda otw pergi kerja sebuah van melanggar anda dan menyebabkan anda kemalangan.

Dah la takda insurans persendirian, insurans company pula cover rm15,000 pula tu. Socso lambat pula nak dapat. Masuk hospital kena bil rm25,000 sebab masuk 2 besi di peha kiri dan peha kanan.

Rm10,000 pun anda swipe guna kad kredit anda. Perghh burst terus limit. Sebab lagi rm15,000 insurans company cover. Selesai operation, MC pula 3 bulan. 2 bulan cuti bos dah start bagi warning letter sebab cuti lama.

Masuk bulan ketiga, gaji dapat half sahaja sebab masih lagi MC Jadi rm1500. Agak- agak dengan apa nak start bayar hutang dan perbelanjaan bulanan itu? Simpanan yang anda buat tu lah kan.

Masa tu anda fikir kalau aku ambil insurans dengan Firuz aritu mesti ada dapat sedikit pampasan kan. Jadi start berfikir utk masa depan anda. Tak jadi apa apa alhamdulillah. Kalau jadi???

Bermula dari rm500,000 ribu sehingga kepada berjuta juta mengikut kemampuan anda.

Dial / Whatsapp nombor dibawah

013-3759889
013-3759889
013-3759889

Firuz – penjual sekuriti kewangan
Www.takafulmedicalcard.com

*jika anda sudi berjumpa saya, saya akan ceritakan apakah perniagaan yang saya jalankan pada umur 25 tahun itu.

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Sekuriti Kewangan Penting Atau Tidak?

sekuriti kewangan

Pernahkah anda dengar tentang Sekuriti Kewangan?

Mungkin ada yang pernah dengar dan mungkin yang tidak lagi tahu apa bendanya sekuriti kewangan. Sekuriti kewangan ialah satu jaminan bahawa jika terjadi sesuatu kepada simpanan anda, adakah anda akan mendapat semula bantuan kewangan tersebut atau mendapat pampasan perlindungan terhadap simpanan anda.

Pernahkah anda mendengar PIDM (Perbadanan Insurans Deposit Malaysia)?

Ianya satu badan kerajaan yang melindungi akaun simpanan dan insurans anda sekiranya berlaku masalah kewangan kepada pemberi servis itu kepada anda contohnya Bank. Jika terjadi sesuatu yang tidak diingini, maka duit anda akan masih lagi wujud didalam database Bank Negara. Malaysia merupakan antara negara yang terawal membuat PIDM ini.

Ok , itu untuk sekuriti kewangan anda bila berurusan dengan bank atau insurans. Tetapi bagaimana pula jika sesuatu yang buruk terjadi kepada anda, dan anda tidak dapat membuat simpanan dibank tersebut? Apa pula sekuriti kewangan anda bagi pendapatan anda?

Disebabkan sekuriti kewangan inilah, saya telah bergaduh dengan isteri kesayangan saya. Beliau membangkitkan perkara ini apabila kami berbincang untuk menyelesaikan masalah  rumahtangga kami. Saya sebenarnya agak kagum juga bila isteri saya menyebut tentang perihal sekuriti kewangan.

Rupa-rupanya, sekuriti kewangan kami masih lagi tidak kukuh malah boleh dikatakan rapuh sekali apabila satu atau dua bencana melanda keluarga kami, boleh meranap terus rumahtangga kami.

Bagaimana Untuk Kukuhkan Sekuriti Kewangan Kami?

Kami hanya gunakan langkah seperti dibawah untuk membuat analisis

  1. Kenal pasti belanja bulanan termasuk dengan hutang
  2. Utamakan hutang yang besar terlebih dahulu terutamanya rumah, kereta dan kad kredit
  3. Cross check setiap hutang dengan pampasan insurans takaful sama ada ianya boleh offset setiap hutang kami jika terjadi perkara buruk terhadap salah seorang dari kami
  4. Budgetting untuk simpanan bersama kerana ianya lebih mudah jika terjadi apa apa yang tidak diingini, salah seorang dari kami boleh mengeluarkan simpanan ini tanpa perlu proses faraid
  5. Check penama-penama yang telah dibuat seperti di Tabung Haji, ASB dan sebagainya
  6. Mencari surplus atau lebihan yang perlu untuk selesaikan hutang.

Jadi antara point 1 hingga 6, point yang no.3 adalah sangat penting bagi kami kerana ianya bukan sedikit malah banyak. Hanya dengan meningkatkan pampasan takaful kami sahaja boleh selesaikan dan menjadi sekuriti kewangan yang sewajarnya untuk keluarga dan anak-anak saya.

Berapa jumlah yang diperlukan itu? RM 500,000 pampasan. Bayaran bulanan yang perlu saya keluarkan untuk tambah RM 500,000 ialah RM 300 sebulan sahaja.

Barulah lengkap sekuriti kewangan saya untuk masa ini. Jika anda mahukan sekuriti kewangan seperti ini boleh hubungi saya di

013-3759889 Firuz . Penjual Sekuriti Kewangan 

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Agen Insurans Takaful Menipu

agen takaful

Agen Insurans Takaful Menipu

Lumrah dalam kehidupan kita pasti kita tidak akan terlepas dengan penipuan dan kejahatan manusia. Walaupun berhati-hati macam mana pun kita, kita mungkin akan terkena juga. Begitu juga didalam bidang takaful ini, bukannya semua agen bagus. Dan jika anda terjumpa yang bagus, diharap anda pula tidak mempermainkan dia.

Disini saya nak terangkan tips apabila anda rasa telah ditipu dengan agen insurans takaful yang menipu

  1. Pertama sekali anda harus tahu apakah yang ditipunya? Duit atau produk
  2. Hubungi syarikat takaful dimana agen insurans takaful itu bernaung
  3. Jika anda mendapati terdapat masalah produk, anda harus mendapat maklum balas dari syarikat takaful tersebut
  4. Dapatkan info mengenai agensi manager atau ketua agensi tersebut dan hubungi beliau dan ceritakan masalah
  5. Dalam keadaan ini, jangan diikutkan emosi seperti hendak viral atau sebaran perkara yang tidak betul kerana silap-silap anda pula akan bermasalah nanti apabila ada tindakan undang-undang diambil
  6. Dapatkan penjelasan dengan membuat follow up setiap minggu sehingga anda puas hati

 

Tetapi bagaimana pula jika pelanggan yang menipu? Kepada siapa kami sebagai agen hendak report? kikikiki

 

Sekian

013-3759889 Firuz Agen takaful AIA Takaful

 

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Perlindungan Kewangan Islam Ada Ke?

funny-cat-looking-bag-money-vector-illustration-68174088

Ada ke Perlindungan Kewangan Islam di Malaysia ini?

Sebenarnya banyak cara untuk melindungi kewangan anda secara islamik atau pun mengikut syariah. Antaranya ialah dengan mengambil takaful bagi melindungi pendapatan yang anda dapat setiap bulan.

Bayangkan anda telah bersusah payah setiap hari mencari rezeki untuk keluarga anda, tetapi bila tengah bulan anda sakit. Adakah anda berasa resah bila tidak dapat bekerja? Itu baru beberapa hari anda tidak bekerja. Cuba bayangkan sebulan anda tidak bekerja akibat penyakit serius.

Apa akan terjadi dengan pendapatan bulanan anda? Adakah akan mula terjejas? Bos anda pun sudah mula rasa tidak senang duduk. Nak pecat atau tidak. Gaji terpaksa dibayar tetapi orangnya tidak datang ke pejabat.

Sebab itu sebelum anda membuat pelaburan, adalah lebih baik terlebih dahulu anda mula membuat perlindungan kewangan anda secara islamik dengan mengambil takaful.

Hanya takaful sahaja medium perlindungan kewangan anda yang paling berkesan malahan diiktiraf di seluruh dunia (INSURANS).

Tuan puan, sedangkan arwah kawan ayah saya yang mempunyai KWSP 1.4 juta pun boleh habis dalam masa 7 tahun akibat sakit. Apatah lagi kita yang tak sampai simpanan sebanyak itu.

Bukalah mata hati anda dan bertanya “Jika terjadi apa-apa pada aku hari ini, berapa lamakah simpanan aku boleh bertahan”

 

Dapatkan perlindungan kewangan islam anda dari AIA Public Takaful.

Hubungi 013-3759889 Firuz atau www.takafulmedicalcard.com

 

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kad Perubatan Untuk Warga Emas

Kad perubatan warga emas

Ada Ke Kad Perubatan Untuk Warga Emas ?

Umum mengetahui bahawa Kad Perubatan adalah sesuai untuk orang yang lebih muda kerana bayaran premium bulanan adalah lebih rendah.

Tetapi bagaimana pula dengan warga emas?

Boleh ke mengambil kad perubatan?

Dengan AiA public Takaful kami ada sediakan kad perubatan untuk warga emas dengan nilai premium bulanan yg berpatutan dan had tahunan bermula rm75,000 setahun sehingga rm1.5juta setahun.

Bagi kad perubatan dengan had tahunan rm75,000 setahun akan terdapat nilai seumur hidup iaitu rm200,000.

sikit sangat?

Apa kata kita buangkan had tahunan. Tetapi ini akan menaikkan lagi premium bulanan anda.

Syarat untuk mengambil kad perubatan untuk warga emas ini ialah

  1. Mesti berumur dibawah 69 tahun
  2. masih lagi dalam keadaan sihat
  3. sekiranya apply sebelum umur 55 tahun tidak perlukan medical checkup

Pada saya, lebih baik ada daripada tiada kerana bayangkan jika hari ni tiba tiba kena strok dan perlukan on the spot treatment bagaimana?

Berminat?

Boleh isi maklumat di www.takafulmedicalcard.com atau hubungi 013-3759889 firuz

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Tips Memilih Kad Perubatan Untuk Anda

 

tips memilih kad perubatan

Tips Memilih Kad Perubatan

Seringkali kita mendengar ramai orang yang mengeluh apa yang patut dipilih didalam kad perubatan sehingga akhirnya tidak mengambil langsung apa apa. Disini saya berikan cara memilih kad perubatan dengan cara yang paling mudah dan senang sekali. Semoga dengan tips memilih kad perubatan ini dapat menyelesaikan masalah pening kepada anda

  1. Faktor Perlindungan dalam masa setahun

Berapakah nilai tahunan kad perubatan yang ditawarkan kepada pelanggan. Ada yang bernilai RM50,000 setahun, ada yang RM30,000 setahun dan ada yang sehingga RM2 juta setahun. Faktor ini adalah benda yang paling penting sekali kerana ianya boleh mempengaruhi kos rawatan yang besar seperti Kanser, Jantung atau Buah Pinggang.

2.  Faktor Had Limit Seumur Hidup

Apabila setiap tahun anda menggunakan kad perubatan takaful, had limit seumur hidup akan ditolak. Tetapi tidak di AIA Public Takaful kerana kami tiada Had Limit Seumur Hidup

3. Faktor Kadar Bilik

Bila kita masuk hospital, kita perlukan ketenangan dan keselesaan. Keselesaan bila masuk hospital adalah bila kita tidak perlu berkongsi bilik air, berkongsi TV mahupun berkongsi bilik. Kadar sewaan bilik setiap tahun akan meningkat. Dahulu dengan kadar RM200 sehari, anda boleh dapat bilik secara berseorangan,tetapi tidak lagi pada hari ini, RM200 sehari hanya untuk bilik kongsi 2 orang.

Inilah faktor utama dalam tips memilih kad perubatan untuk anda

Hubungi Firuz 013-3759899 atau layari http://takafulmedicalcard.com untuk maklumat yang lanjut

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Medical Card Takaful Family AIA Terbaik

medical card takaful family

Medical Card Takaful Family

Polisi medical card takaful AIA ialah sebuah pelan yang boleh memberi perlindungan maksima kepada anda. Ianya adala satu-satunya medical card keluarga yang paling dipercayai di Malaysia. Tahukah anda bahawa kad perubatanTakaful AIA boleh melindungi anda sehingga 100 tahun dan tanpa deposit diperlukan bagi hospital panel yang terpilih

Tambahan pula medical card takaful family AIA ini ialah tiada ko-takaful bermaksud anda tidak perlu membayar apa apa pun sekiranya anda atau keluarga anda dimasukkan ke dalam wad. Sudah tentu ianya akan memudahkan anda dan keluarga anda.

Antara kelebihan yang terdapat didalam kad perubatan ini ialah

  1. Had limit 100 tahun
  2. Tiada Ko Takaful
  3. Tiada Deposit
  4. Satu Polisi Bagi 1 Keluarga
  5. Had Limit Yang Berlainan Bagi Setiap Keluarga
  6. Tiada Had Limit Seumur Hidup
  7. Perlepasan Cukai
  8. Sehingga 4 orang anak dibolehkan didalam satu polisi

Hubungi 013-3759889 Firuz untuk penerangan percuma http://www.takafulmedicalcard.com

 

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kad Perubatan Takaful dari AIA Public Takaful

kad perubatan takaful

Kad Perubatan Takaful dari AIA Public Takaful

Kad perubatan AIA Public Takaful ialah satu satunya card perubatan takaful yang membolehkan seluruh keluarga anda dilindungi didalam satu pelan perubatan sahaja. Ianya amat memudahkan dan menjimatkan dari segi wang ringgit anda. Anda tidak perlu membayar lebih dengan pelan kad perubatan takaful yang lain.

Ramai pelanggan telah berubah kepada pelan terbaru ini kerana faktor kewangan yang cukup memudahkan dan hanya satu skim sahaja diperlukan untuk mendapat perlindungan takaful bagi keluarga anda. Dengan serendah RM 65 untuk individu atau RM 321 untuk keluarga ianya begitu berbaloi untuk keluarga anda.

Anda tidak perlu risau sekiranya kewangan anda tidak cukup. Ini kerana kad perubatan dari AIA ini adalah amat berpatutuan untuk keluarga anda. Apa lagi yang anda perlu tunggu kerana kad medical card ini menyediakan semuanya dalam satu plan

Antara kelebihan kad perubatan takaful ini ialah:

  1. Tiada Had Limit Seumur Hidup
  2. Tiada Ko Takaful
  3. Tiada Deposit Bagi Hospital Panel Yang Terpilih
  4. Lebih dari 70 buah hospital panel untuk dipilih

Hubungi 013-3759889 Firuz untuk nasihat perlindungan keluarga anda http://www.takafulmedicalcard.com

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.