Takaful Medical Card AIA Menu

Info Terkini

Permalink:

Kad Perubatan Paling Murah

Kad Perubatan Paling Murah ?

 

kad perubatan paling murah

Kad Perubatan Paling Murah. Dalam keadaan ekonomi sekarang ini, orang ramai sudah mula tercari-cari apakah alternatif yang terbaik dan termurah untuk mereka sekarang ini. 2 tahun lepas dengan RM100 , separuh trolley supermarket kita boleh penuhkan. Tetapi sekarang hanya dapat beberapa item sahaja.

Begitu juga dengan plan kad perubatan paling murah . Adakah ianya wujud atau sekadar mitos sahaja. Dengar pula dari surat khabar dan media sosial yang mengatakan kos perubatan meningkat naik 8%. Macam mana nak dapatkan kad perubatan paling murah.

Dengan AIA Takaful anda boleh mendapatkan kad perubatan paling murah untuk individu dan keluarga anda. Bayangkan dengan umur 30 tahun, anda masih boleh dapatkan perlindungan individu serendah RM 67 sebulan. Sudah tentu ianya adalah kad perubatan paling murah.

Dengan penjimatan sebegini, anda tidak perlu lagi untuk mengikat perut atau membuang perkara yang anda suka. Hanya dengan AIA sahaja anda boleh mendapatkan perlindungan menyeluruh dengan harga yang sangat berpatutan dan tidak membebankan diri anda dan keluarga

Bermula dari RM 65 sebulan untuk individu dan RM 350 untuk keluarga ( ibu bapa dan  4 orang anak) ianya sangat berbaloi

Klik Link dibawah untuk menghubungi saya http://www.takafulmedicalcard.com atau PM/Whatsapp 013-3759889 (Firuz)

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Perlindungan Kewangan Islam Ada Ke?

funny-cat-looking-bag-money-vector-illustration-68174088

Ada ke Perlindungan Kewangan Islam di Malaysia ini?

Sebenarnya banyak cara untuk melindungi kewangan anda secara islamik atau pun mengikut syariah. Antaranya ialah dengan mengambil takaful bagi melindungi pendapatan yang anda dapat setiap bulan.

Bayangkan anda telah bersusah payah setiap hari mencari rezeki untuk keluarga anda, tetapi bila tengah bulan anda sakit. Adakah anda berasa resah bila tidak dapat bekerja? Itu baru beberapa hari anda tidak bekerja. Cuba bayangkan sebulan anda tidak bekerja akibat penyakit serius.

Apa akan terjadi dengan pendapatan bulanan anda? Adakah akan mula terjejas? Bos anda pun sudah mula rasa tidak senang duduk. Nak pecat atau tidak. Gaji terpaksa dibayar tetapi orangnya tidak datang ke pejabat.

Sebab itu sebelum anda membuat pelaburan, adalah lebih baik terlebih dahulu anda mula membuat perlindungan kewangan anda secara islamik dengan mengambil takaful.

Hanya takaful sahaja medium perlindungan kewangan anda yang paling berkesan malahan diiktiraf di seluruh dunia (INSURANS).

Tuan puan, sedangkan arwah kawan ayah saya yang mempunyai KWSP 1.4 juta pun boleh habis dalam masa 7 tahun akibat sakit. Apatah lagi kita yang tak sampai simpanan sebanyak itu.

Bukalah mata hati anda dan bertanya “Jika terjadi apa-apa pada aku hari ini, berapa lamakah simpanan aku boleh bertahan”

 

Dapatkan perlindungan kewangan islam anda dari AIA Public Takaful.

Hubungi 013-3759889 Firuz atau www.takafulmedicalcard.com

 

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kad Perubatan Takaful dari AIA Public Takaful

kad perubatan takaful

Kad Perubatan Takaful dari AIA Public Takaful

Kad perubatan AIA Public Takaful ialah satu satunya card perubatan takaful yang membolehkan seluruh keluarga anda dilindungi didalam satu pelan perubatan sahaja. Ianya amat memudahkan dan menjimatkan dari segi wang ringgit anda. Anda tidak perlu membayar lebih dengan pelan kad perubatan takaful yang lain.

Ramai pelanggan telah berubah kepada pelan terbaru ini kerana faktor kewangan yang cukup memudahkan dan hanya satu skim sahaja diperlukan untuk mendapat perlindungan takaful bagi keluarga anda. Dengan serendah RM 65 untuk individu atau RM 321 untuk keluarga ianya begitu berbaloi untuk keluarga anda.

Anda tidak perlu risau sekiranya kewangan anda tidak cukup. Ini kerana kad perubatan dari AIA ini adalah amat berpatutuan untuk keluarga anda. Apa lagi yang anda perlu tunggu kerana kad medical card ini menyediakan semuanya dalam satu plan

Antara kelebihan kad perubatan takaful ini ialah:

  1. Tiada Had Limit Seumur Hidup
  2. Tiada Ko Takaful
  3. Tiada Deposit Bagi Hospital Panel Yang Terpilih
  4. Lebih dari 70 buah hospital panel untuk dipilih

Hubungi 013-3759889 Firuz untuk nasihat perlindungan keluarga anda http://www.takafulmedicalcard.com

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kad Perubatan Takaful Terbaik AIA Public Takaful

Kad Perubatan Takaful Terbaikkad perubatan takaful terbaik

Apakah kad perubatan Takaful terbaik di Malaysia?

Secara amnya semua pengeluar kad insurans semuanya adalah terbaik. Sebut sahaja mengenai Card perubatan, ianya akan dicover apabila anda memasuki hospital. Tetapi tahukah anda bahawa Card perubatan dari AIA  tidak memerlukan anda untuk menyediakan deposit bagi kemasukan hospital? Card takaful terbaik ini boleh memberi perlindungan sepenuhnya kepada seluruh keluarga anda.

Antara ciri ciri yang terdapat didalam pelan perubatan takaful ini ialah:

  1. Cashless Admittance
  2. Tiada Ko-takaful
  3. Tiada Deposit
  4. Sehingga 4 orang anak didalam satu polisi
  5. Swipe and use untuk hospital panel yang terpilih

 

hubungi 0133759889 firuz atau isi borang pertanyaan di http://takafulmedicalcard.com

tunggu apa lagi bro

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Insurans Murah Mari Dapatkan

Kepada Yang Nak Compare Atau Nak Yang Murah..

Ya memang betul ramai yang nak compare dan nak yang murah jika melibatkan insurans..Jadi disini saya hendak bertanya satu soalan kepada anda…

Jika anda telah didapati menghidap penyakit jantung, dan doktor yang ingin merawat penyakit anda itu memerlukan RM 50,000…adakah anda akan memilih kad perubatan yang boleh cover anda 80% perlndungan..atau yang cover anda 100% perlindungan? kadang-kadang beza hanya RM 10-20 sahaja daripada pesaing-pesaing lain yang menjadi perhatian anda..tetapi anda lupa memerhatikan apa yang diberikan disebalik perbezaan itu..

Prudential telah berada di malaysia sudah 89 tahun, dah sama umur ngan datuk dan nenek kita..dan merupakan syarikat insurans paling memahami dan matang mengendali rakyat Malaysia..Lagipun kami adalah pioneer dalam Kad Perubatan..buat apa nak ragu2..

www.takafulmedicalcard.com

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kos Pembedahan Ovarian Cyst

Tak Minat Nak ambil insurans lagi…Tggu 4 bulan lagi baru contact saya…

Ni merupakan kisah betul yang dialami oleh seorang isteri yang sudah berkahwin., beliau berkata demikian kepada saya setelah saya buat sharing dengan dia mengenai kepentingan mengambil insurans secepat mungkin..

Beliau tidak mempunyai anak dan sudah beberapa kali mencuba namun rezeki tidak ada…Jadi keperluan untuk mengambil insurans pada masa itu tidak ada…Setelah 4 bulan barulah beliau setuju mengambilnya..

Setelah sebulan lebih mengambil insurans..beliau mengadu mengalami sakit dan simptom muntah2 dan sakit perut.. Bila pergi periksa di hospital, doktor mengatakan beliau mempunyai ketumbuhan pada ovari yang dinamakan Cyst.. Cyst perlu dibedah segera kerana mungkin akan mengakibatkan gejala kanser ovari..

Namun yang mengejutkan pihak Prudential tidak akan cover pembedahannya kerana Cyst beliau sudah ada 5 bulan lebih.. dan tempoh matang penggunaan medical card ialah 4 bulan.. Kos pembedahan di hospital swasta ialah RM 8000.. manakala kos hospital kerajaan adalah RM 300-RM500.. tetapi… beliau harus menunggu turn dan tempoh temujanji untuk mendapatkan pembedahan tersebut..dan tempoh ini memakan masa 1 bulan lagi..kena makan ubat tahan sakitlah nampaknya…

Persoalaanya disini, siapa yang teraniaya…bukankah anda sendiri jika anda yang minta menangguhkan kos operasi ni… Kerana ovarian cyst boleh melanda wanita tak kira apa peringkat umur pun..

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Cara Menghapuskan Hutang

Bagaimana jika anda meninggal dunia sebelum sempat menjelaskan hutang-hutang anda? Nak suruh keluarga anda selesaikan? Sedangkan mereka pun ada hutang yang perlu mereka sendiri selesaikan inikan pula hutang-hutang anda? Jadi bagaimana untuk memastikan jika anda meninggal dunia dalam keadaaan tiba-tiba keluarga anda dapat sempurnakan segala hutang anda?

Insurans sahaja yang dapat menyelesaikannya. 013-3759889 (Firuz)

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Jawapan Untuk Suami Yang Tercinta

Kadang kadang aku menerima jawapan ini apabila menerangkan betapa pentingnya insurans untuk diberikan kepada balu dan keluarga jika si suami meninggal dunia secara tiba-tiba..

Antara jawapan ialah :
1. Saya berserah pada qada’ dan qadar’
2. Saya belum rasa nak mati lagi
3. Saya akan berpesan suruh isteri saya kahwin lain jika saya meninggal dunia
4. Tak mengapa, isteri saya akan keluar bekerja untuk menampung kehidupannya.
5. Saya dah ada insurans company…
6. Saya nak balik bincang dengan isteri..

Ni jawapan aku kepada si suami yang rasa cool, banyak duit, rasa power, rasa bagus sangat, dan yang paling aku tak suka ialah suami yang tidak bertanggungjawab (sori aku bengang ngan si suami yang rasa hebat macam ni) Dan jawapan-jawapan ini adalah untuk menimbulkan kesedaran dan bukannya untuk menghina..

Jawapan soalan no.1:
En suami yang hebat, memang betul setiap kehidupan kita sejak dilahirkan di bumi ini, telah ditentukan qada’ dan qadar’ dan begitu juga tempat dimana berlakunya kematian kita pun telah ditentukan. (Disini aku cakap tempat ye..bukan bila nak mati). Jadi En suami yang hebat, kalau u taknak ambil insurans pada hari ini pun aku tak kisah,dan aku pun bukannya jenis yang akan terhegeh2 untuk memaksa u. It’s your choice. sebab u hanya berserah pada qada’ dan qadar.. tetapi En Suami, apa pula qada’ dan qadar pada keluarga u? Adakah pada masa ini, keluarga u boleh hidup serba cukup dan setelah kematian u, kehidupan keluarga u akan menjadi tidak cukup?kalau u boleh senaraikan segala harta yang u akan tinggalkan pada keluarga u sekarang then i akan terus berjalan keluar dari appoinment kita ini. adakah qada’ dan qadar itu hanya berserah SEPENUHNYA pada Allah yang satu, atau u mempunyai pilihan dimana u boleh mengubahnya pada masa sekarang dan kemudiannya berserah pada qada’ dan qadar..

Jawapan soalan no.2:
En suami..sedangkan Malaikat hamba Allah yang paling taat pun tidak mengetahui bilakah manusia akan mati..macam mana u boleh stopkan malaikat datang mencabut nyawa u sekejap lagi apabila ajal u sedang tiba..En Suami memang power dan hebat ( so aku salam terus blah dari situ.. sebab no use berdialog dengan orang yang baghal macam ni)

Jawapan soalan no.3:
En suami…bagus tu bro nak suruh isteri u berkahwin lain.. Tetapi bro.. apa karakter yang bro suruh isteri bro cari pada suami yang baru tu.. Rasa-rasa bro lah kan…kalau bro sekrang ini bujang..dan bro ada berjumpa dengan seorang janda anak 4 yang berumur 46 yang tidak mempunyai harta.. Bro nak kahwin tak ngan janda tu?Pastu kan bro, bro rasa bro boleh ke jaga anak-anak janda tu? So bro..logik tak situasi ini berlaku pada isteri bro bila bro dah takda nanti?Lagi satu kan bro..kalau ada sepuluh orang janda kat kawasan rumah bro sekarang ini, rasa-rasanya lah kan, berapa orang daripada janda-janda itu akan berkahwin?

Jawapan soalan no.4:
En suami..pada pendapat u lah kan..berapa syarikat yang akan ambil isteri u bekerja jika umur isteri u ialah 40 tahun? dan apakah pekerjaan isteri u yang u rasa mereka akan berikan? Ok aku faham, isteri u bekas pelajar master dan PHD..u rasa lahkan, kalau isteri u dah tak bekerja dah lebih dari 5, 8, 10 tahun..syarikat mana akan berikan isteri u pekerjaan?

Jawapan soalan no.5:
(Ini jawapan yang paling best)..En suami..u rasa berapa syarikat u akan berikan pampasan pada keluarga u? Memang betul u akan dapat RM100,000.. Tetapi u jangan lupa En Suami, bukan u yang membayar insurans u tu tetapi syarikat u yang bayarkan.Jadi syarikat u ada hak untuk dapatkan semua duit itu bukan family u.. Lagipun dalam senarai penerima wang itu adalah 100% company u, bukannya family u pun.Family u berlawan dengan mahkamah mengenai pampasan itu 10 tahun pun takkan menang.. So u rasa berapa saguhati yang company u akan berikan pada family u? RM 5-10k?

Jawapan soalan no.6:
En suami..memang betul kadang-kadang kita memang perlu berbincang dengan pasangan kita..dan ini dinamakan hubungan sesama pasangan, bantu membantu..So En Suami..jika u sedang berjalan ke kereta u di shopping complex..tiba-tiba ada sebuah kereta dipandu laju hendak melanggar isteri u, u akan tanya isteri u tak “nak saya tarik ke..atau nak saya tolak?”.. En suami…saya setuju dengan cara u nak tanya isteri u dan saya takkan halang..Jadi en suami..bahagian yang mana yang u nak bincang dengan isteri u?

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kejayaan Prudential BSN Takaful

Baru-baru ini, saya telah menerima satu email yang mengatakan bahawa Prudential BSN Takaful telah menjadi produk no.1 di Asia dalam bidang takaful. Alhamdulillah kejayaan hasil perjuangan rakan-rakan didalam syarikat no.1 di Malaysia. Setiap hari mungkin anda telah melihat hampir setiap tempat mempunyai booth Prudential BSN Takaful.

 

Ini adalah kerana kami bertindak untuk memperkenalkan produk perlindungan insurans yang terbaik di Malaysia disamping memberi kesedaran kepada orang ramai tentang betapa pentingnya memiliki satu perlindungan yang lengkap.

 

Hubungi saya di 013-3759889 (Firuz) dan mulakan langkah untuk melindungi keluarga dan diri anda daripada bebanan hutang yang tinggi

 

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.