Takaful Medical Card AIA Menu

Kerjaya

Permalink:

Sebagai Agen Insurans

Biasa saya dalam seminggu mesti saya dapat 3-7 call kata nak ambil insurans tiba-tiba.. dan biasanya orang yang saya pernah call dulu yang tak nak jawab call saya, yang terus off handset bila saya dah sampai ke tempat appointment, yang cakap tak minat akan call saya semula..tetapi malangnya yang call saya semula itu sudah accident, sudah kena kanser, sudah sakit buah pinggang..

Insurans ni tak perlukan minat untuk ambil..ianya bukan hobi untuk kita minat..ianya persediaan..Jika diberi pilihan RM 4 sehari dan RM 20 sehari mana yang lebih anda berminat untuk mengeluarkan duit sekarang ini?

www.takafulmedicalcard.com

 

agen insurans

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Jom Menjadi Jutawan Takaful

Cara Mudah Nak Jadi Jutawan Takaful Pru BSN

1.Buat Personal Sales (Traning Provided)
2. Recruit org utk jadi agent setahun 6 orang. Just bawa org/sahabat anda ke pejabat kami seluruh Malaysia. Mereka akan di train oleh Trainer Kita. Agent tersebut adalah agent anda.

Anda buat 1-4 tahun boleh dapat income puluh ribu. 5 tahun akan berpotensi dapat income lebih RM100,000 sebulan.

Cara Mudah Nak Dpt Pendapatan 5 Angka

Agent Diperlukan segera di KL/Sgor,JB,KB,Melaka,Penang,Kuantan,Ipoh,K.Trg, Kuantan dan seremban.
AGENT PART TIME / FULL TIME DI PERLUKAN;
KEPADA AGENT FULL TIME ELAUN AKAN DIBERIKAN DARI RM1000-RM4000 SEBULAN.
(TERBUKA KPD YG VSS, GRADUAN, SPM ADA PENGALAMAN KERJA)

Banyak orang tahu, buat insurans/takaful boleh jadi kaya, tetapi tak tahu bagaimana cara nak buat dan start..

ADA 4 SUMBER INCOME JADI AGEN PRU BSN TAKAFUL

1. KOMISYEN anda akan di bayar selama 6 tahun (utk produk Investment Link 110% utk 6 tahun, endowment 140% selama 6 tahun)
Kadar komisyen semua syarikat adalah sama kerana Insuran/ Takaful tertakluk kepada Akta Takaful 1984 dan Akta Insurance 1996 BAWAH SELIAAN Bank Negara Malaysia.

2. BONUS akan dibayar max 13% setahun, selama tiga tahun berturut(Term and Condition apply)

3. Produk investment berbentuk Unit Trust, kadar komisyen 3%.Cth jika org melabur RM100,000 komisyen anda adalah RM3,000

4.General Takaful/insurance (10%-25%)

MACAM MANA NAK BUAT:

1.Fokus,Sehari anda bercerita fasal takaful/Insuran kpd 2 atau 3 orang. seminggu dlm 15 org.Dari 15 0rg andaikan 4 org akan ambil dgn nilai RM 150/seorang sebulan

Pengiraan Komisyen Seminggu: 4 org X RM 150/sebulan= RM600
Komisyen seminggu anda ialah: RM600 X 25% =RM150.00
komisyen sebulan (4 minggu) ialah RM150 X 4 minggu bekerja= RM600

INCOME ANDA NAIK SEBANYAK RM 600 SEBULAN DAN YG PENTING KONSISTEN!

JIKA ANDA BEKERJA 12 BULAN: RM600 X 12 BULAN SETAHUN =RM 7200

JADI INCOME ANDA PADA BLN KE12 ADALAH RM7,200/SEBULAN DAN KONSISTEN.

2) CARA KIRA BONUS DIKIRA BERDASARKAN JUMLAH SALES SETAHUN

CTH: Jika seorang ambil RM150 sebulan,nilai sales ialah RM1800 (akan terus dikira setahun)
jika Sebulan ada 16 (nilai RM150)org beli dgn anda maka sales 16 org X 1800= 28,880

Jumlah sales bulanan ialah: RM1800 X 12 bln : RM28,800

Jumlah sales setahun RM 28,800 sebulan X 12 bulan kerja iaitu: RM345,600

CARA KIRA BONUS: RM 345,600 X 13% iaitu: RM44,928 setahun selama tiga tahun beturutan

TOTAL INCOME TAHUN PERTAMA

1) Duit komisyen RM7,200.00 sebulan
2) Duit Bonus setahun RM 44,928.00 (purata sebulan RM3,744)

Purata income anda sebulan pd tahun pertama: RM 10,944.00/ month

jika anda ulang perkara yang sama pd tahun kedua jadi RM 21,888 sebulan..

cuba bayangkan kalau anda buat 5 tahun.

Org bukan Melayu dah kaya lama dah.Mari kita sama-sama buat

ini tak termasuk komisyen unit trust 3% (mengikut jumlah pelaburan)

Insya Allah, jika ramai kawan dlm group saya boleh dpt income 5 angka sebulan , mengapa anda tidak boleh.

Yg Ptg , utk berjaya, anda perlu belajar dan associate dgn group yang betul yg boleh support anda.

 

Hubungi Firuz 013-3759889

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Bila Perlu Ambil Medical Card?

Sepanjang saya membina kerjaya sebagai seorang agen Prudential BSN Takaful, saya sering di reject dengan alasan tidak perlukan lagi dan company ada cover.. Bagi saya ianya bukan satu masalah kepada saya kerana, saya tahu ramai lagi pelanggan yang ada diluar sana yang terbuka hati untuk mengambil perlindungan pada diri dan keluarganya..

Tetapi ianya akan menjadi masalah kepada saya apabila, orang yang berminat untuk mengambil perlindungan dari PruBSN telah pun mempunyai penyakit seperti kencing manis ataupun darah tinggi. Ini kerana belum tentu lagi syarikat Prudential akan memberi perlindungan kepada mereka. Perlindungan insurans dan kad perubatan hanya boleh diambil ketika anda masih sihat dan tidak mempunyai sebarang penyakit sahaja.

Walaupun anda mempunyai perlindungan dari syarikat anda,tetapi itu hanya sementara sahaja. Sekiranya anda diberhentikan kerja akibat selalu sangat cuti sakit, kepada siapa yang anda akan meminta perlindungan insurans?

Jadi kepada anda yang belum lagi mendapatkan perlindungan, bukalah minda anda untuk sementara dan bagi peluang untuk agen-agen menceritakan kenapa anda perlu mempunyai nya.

Lebih baik anda kehilangan RM 200 sebulan berbanding RM 200 setiap minggu.

Hubungi saya 013-3759889

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.