Takaful Medical Card AIA Menu

Viewing all items for tag kad perubatan takaful

Permalink:

Tips Memilih Kad Perubatan Untuk Anda

 

tips memilih kad perubatan

Tips Memilih Kad Perubatan

Seringkali kita mendengar ramai orang yang mengeluh apa yang patut dipilih didalam kad perubatan sehingga akhirnya tidak mengambil langsung apa apa. Disini saya berikan cara memilih kad perubatan dengan cara yang paling mudah dan senang sekali. Semoga dengan tips memilih kad perubatan ini dapat menyelesaikan masalah pening kepada anda

  1. Faktor Perlindungan dalam masa setahun

Berapakah nilai tahunan kad perubatan yang ditawarkan kepada pelanggan. Ada yang bernilai RM50,000 setahun, ada yang RM30,000 setahun dan ada yang sehingga RM2 juta setahun. Faktor ini adalah benda yang paling penting sekali kerana ianya boleh mempengaruhi kos rawatan yang besar seperti Kanser, Jantung atau Buah Pinggang.

2.  Faktor Had Limit Seumur Hidup

Apabila setiap tahun anda menggunakan kad perubatan takaful, had limit seumur hidup akan ditolak. Tetapi tidak di AIA Public Takaful kerana kami tiada Had Limit Seumur Hidup

3. Faktor Kadar Bilik

Bila kita masuk hospital, kita perlukan ketenangan dan keselesaan. Keselesaan bila masuk hospital adalah bila kita tidak perlu berkongsi bilik air, berkongsi TV mahupun berkongsi bilik. Kadar sewaan bilik setiap tahun akan meningkat. Dahulu dengan kadar RM200 sehari, anda boleh dapat bilik secara berseorangan,tetapi tidak lagi pada hari ini, RM200 sehari hanya untuk bilik kongsi 2 orang.

Inilah faktor utama dalam tips memilih kad perubatan untuk anda

Hubungi Firuz 013-3759899 atau layari http://takafulmedicalcard.com untuk maklumat yang lanjut

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Medical Card Takaful Family AIA Terbaik

medical card takaful family

Medical Card Takaful Family

Polisi medical card takaful AIA ialah sebuah pelan yang boleh memberi perlindungan maksima kepada anda. Ianya adala satu-satunya medical card keluarga yang paling dipercayai di Malaysia. Tahukah anda bahawa kad perubatanTakaful AIA boleh melindungi anda sehingga 100 tahun dan tanpa deposit diperlukan bagi hospital panel yang terpilih

Tambahan pula medical card takaful family AIA ini ialah tiada ko-takaful bermaksud anda tidak perlu membayar apa apa pun sekiranya anda atau keluarga anda dimasukkan ke dalam wad. Sudah tentu ianya akan memudahkan anda dan keluarga anda.

Antara kelebihan yang terdapat didalam kad perubatan ini ialah

  1. Had limit 100 tahun
  2. Tiada Ko Takaful
  3. Tiada Deposit
  4. Satu Polisi Bagi 1 Keluarga
  5. Had Limit Yang Berlainan Bagi Setiap Keluarga
  6. Tiada Had Limit Seumur Hidup
  7. Perlepasan Cukai
  8. Sehingga 4 orang anak dibolehkan didalam satu polisi

Hubungi 013-3759889 Firuz untuk penerangan percuma http://www.takafulmedicalcard.com

 

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kad Perubatan Takaful dari AIA Public Takaful

kad perubatan takaful

Kad Perubatan Takaful dari AIA Public Takaful

Kad perubatan AIA Public Takaful ialah satu satunya card perubatan takaful yang membolehkan seluruh keluarga anda dilindungi didalam satu pelan perubatan sahaja. Ianya amat memudahkan dan menjimatkan dari segi wang ringgit anda. Anda tidak perlu membayar lebih dengan pelan kad perubatan takaful yang lain.

Ramai pelanggan telah berubah kepada pelan terbaru ini kerana faktor kewangan yang cukup memudahkan dan hanya satu skim sahaja diperlukan untuk mendapat perlindungan takaful bagi keluarga anda. Dengan serendah RM 65 untuk individu atau RM 321 untuk keluarga ianya begitu berbaloi untuk keluarga anda.

Anda tidak perlu risau sekiranya kewangan anda tidak cukup. Ini kerana kad perubatan dari AIA ini adalah amat berpatutuan untuk keluarga anda. Apa lagi yang anda perlu tunggu kerana kad medical card ini menyediakan semuanya dalam satu plan

Antara kelebihan kad perubatan takaful ini ialah:

  1. Tiada Had Limit Seumur Hidup
  2. Tiada Ko Takaful
  3. Tiada Deposit Bagi Hospital Panel Yang Terpilih
  4. Lebih dari 70 buah hospital panel untuk dipilih

Hubungi 013-3759889 Firuz untuk nasihat perlindungan keluarga anda http://www.takafulmedicalcard.com

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kad Perubatan Takaful Terbaik AIA Public Takaful

Kad Perubatan Takaful Terbaikkad perubatan takaful terbaik

Apakah kad perubatan Takaful terbaik di Malaysia?

Secara amnya semua pengeluar kad insurans semuanya adalah terbaik. Sebut sahaja mengenai Card perubatan, ianya akan dicover apabila anda memasuki hospital. Tetapi tahukah anda bahawa Card perubatan dari AIA  tidak memerlukan anda untuk menyediakan deposit bagi kemasukan hospital? Card takaful terbaik ini boleh memberi perlindungan sepenuhnya kepada seluruh keluarga anda.

Antara ciri ciri yang terdapat didalam pelan perubatan takaful ini ialah:

  1. Cashless Admittance
  2. Tiada Ko-takaful
  3. Tiada Deposit
  4. Sehingga 4 orang anak didalam satu polisi
  5. Swipe and use untuk hospital panel yang terpilih

 

hubungi 0133759889 firuz atau isi borang pertanyaan di http://takafulmedicalcard.com

tunggu apa lagi bro

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kad perubatan saya dah lebih Dari tempoh bertenang tetapi bila claim tak leaps

Disinilah yang terjadi apabila agen tidak menerangkan dengan lengkap yang kad perubatan tidak kisah lah Dari mana operator takaful pun Ada menyediakan satu lagi klausa yang dipanggil contestable period. Atau challenge period yang mana pihak  operator takaful boleh tidak membayar seketika claim atau rawatan peserta Takaful untuk sementara waktu bagi menjalankan siasatan bagi penyakit yang dihadapi.

ianya termaktub didalam setiap polisi bagi 36 jenis penyakit kritikal. sebagai contoh penyakit jantung yang serius atau kanser seperti ditahap 3 atau 4 . Jika peserta sebelum ini tidak pernah mendapatkan rawatan dimana mana hospital baru lah syarikat Takaful Akan membayar bil tersebut. Dan jika pernah tetapi peserta Takaful tidak declare didalam borang maka syarikat Takaful tidak akan membayar bil peserta tersebut

 

hubungi 0133759889 untuk Takaful yang terbaik

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Sebagai Agen Insurans

Biasa saya dalam seminggu mesti saya dapat 3-7 call kata nak ambil insurans tiba-tiba.. dan biasanya orang yang saya pernah call dulu yang tak nak jawab call saya, yang terus off handset bila saya dah sampai ke tempat appointment, yang cakap tak minat akan call saya semula..tetapi malangnya yang call saya semula itu sudah accident, sudah kena kanser, sudah sakit buah pinggang..

Insurans ni tak perlukan minat untuk ambil..ianya bukan hobi untuk kita minat..ianya persediaan..Jika diberi pilihan RM 4 sehari dan RM 20 sehari mana yang lebih anda berminat untuk mengeluarkan duit sekarang ini?

www.takafulmedicalcard.com

 

agen insurans

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Pening Betul Nak Ambil Insurans, Ada Yang Mahal Ada Yang Murah

Kadang kadang ada dikalangan pelanggan ataupun orang ramai tidak mengetahui apa yang mereka bayar sebenarnya untuk ada insurans. Bila ditanya dah ada medical card? Jawapan biasa didengar dah ada.. Pastu bila ditunjuk medical yang macam ni ke bang? cakap takda pun dapat macam tu.. Tanya balik berapa ringgit bayar sebulan? Bayar RM 40 sebulan.. Abang ni biar betul kata medical card tapi bayar RM 40 sebulan plak tu..

Dalam Malaysia ni mana ada medical card harga RM40 bang oii.. tu pampasan je bang.. pampasan untuk kematian atau kemalangan sahaja.. Jangan kata RM 40, Rm 20 pun saya boleh jual kat abang kalau abang nak. Tapi persoalannya disini, adakah itu yang abang cari?

Biar saya cerita satu cerita…

Baru-baru ini, saya ada membuat aktiviti berjumpa dengan orang ramai, dan salah seorangnya ialah Polis. Polis ini datang ke hospital untuk melawat arwah kawannya yang baru sahaja meninggal akibat mengalami kanser prostat. Arwah berumur 24 tahun dan baru sahaja berkahwin 2 bulan. Tetapi apakan daya tuhan lebih menyayangi beliau. Arwah tidak sedar bahawa dia mengalami kanser prostat kerana takut untuk pergi ke hospital swasta jika dikenakan caj yang mahal. Itu alasan yang diberikan oleh arwah kepada rakanya apabila disuruh memeriksa dirinya ketika itu yang mengalami sakit dibahagian kemaluanya..

Akibat tindakan arwah tersebut, kansernya tidak dapat lagi dirawat kerana sudah merebak teruk. Kembali pula kepada soalan saya semula.Adakah insurans yang bernilai RM20 sebulan atau yang bernilai RM 150 sebulan yang abang perlukan pada masa ini? Anda yang menentukan sendiri masa depan kehidupan anda, dan bukanya saya.. Tugas saya adalah sebagai penasihat kewangan dan kesihatan agar diri anda dapat dijaga sepenuhnya.

Ketika saya menulis kandungan ini pun, dah ada 2 orang menelefon saya untuk berjumpa mengenai insurans..

Sekian & Adios

Firuz

013-3759889

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Cara Menghapuskan Hutang

Bagaimana jika anda meninggal dunia sebelum sempat menjelaskan hutang-hutang anda? Nak suruh keluarga anda selesaikan? Sedangkan mereka pun ada hutang yang perlu mereka sendiri selesaikan inikan pula hutang-hutang anda? Jadi bagaimana untuk memastikan jika anda meninggal dunia dalam keadaaan tiba-tiba keluarga anda dapat sempurnakan segala hutang anda?

Insurans sahaja yang dapat menyelesaikannya. 013-3759889 (Firuz)

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Jawapan Untuk Suami Yang Tercinta

Kadang kadang aku menerima jawapan ini apabila menerangkan betapa pentingnya insurans untuk diberikan kepada balu dan keluarga jika si suami meninggal dunia secara tiba-tiba..

Antara jawapan ialah :
1. Saya berserah pada qada’ dan qadar’
2. Saya belum rasa nak mati lagi
3. Saya akan berpesan suruh isteri saya kahwin lain jika saya meninggal dunia
4. Tak mengapa, isteri saya akan keluar bekerja untuk menampung kehidupannya.
5. Saya dah ada insurans company…
6. Saya nak balik bincang dengan isteri..

Ni jawapan aku kepada si suami yang rasa cool, banyak duit, rasa power, rasa bagus sangat, dan yang paling aku tak suka ialah suami yang tidak bertanggungjawab (sori aku bengang ngan si suami yang rasa hebat macam ni) Dan jawapan-jawapan ini adalah untuk menimbulkan kesedaran dan bukannya untuk menghina..

Jawapan soalan no.1:
En suami yang hebat, memang betul setiap kehidupan kita sejak dilahirkan di bumi ini, telah ditentukan qada’ dan qadar’ dan begitu juga tempat dimana berlakunya kematian kita pun telah ditentukan. (Disini aku cakap tempat ye..bukan bila nak mati). Jadi En suami yang hebat, kalau u taknak ambil insurans pada hari ini pun aku tak kisah,dan aku pun bukannya jenis yang akan terhegeh2 untuk memaksa u. It’s your choice. sebab u hanya berserah pada qada’ dan qadar.. tetapi En Suami, apa pula qada’ dan qadar pada keluarga u? Adakah pada masa ini, keluarga u boleh hidup serba cukup dan setelah kematian u, kehidupan keluarga u akan menjadi tidak cukup?kalau u boleh senaraikan segala harta yang u akan tinggalkan pada keluarga u sekarang then i akan terus berjalan keluar dari appoinment kita ini. adakah qada’ dan qadar itu hanya berserah SEPENUHNYA pada Allah yang satu, atau u mempunyai pilihan dimana u boleh mengubahnya pada masa sekarang dan kemudiannya berserah pada qada’ dan qadar..

Jawapan soalan no.2:
En suami..sedangkan Malaikat hamba Allah yang paling taat pun tidak mengetahui bilakah manusia akan mati..macam mana u boleh stopkan malaikat datang mencabut nyawa u sekejap lagi apabila ajal u sedang tiba..En Suami memang power dan hebat ( so aku salam terus blah dari situ.. sebab no use berdialog dengan orang yang baghal macam ni)

Jawapan soalan no.3:
En suami…bagus tu bro nak suruh isteri u berkahwin lain.. Tetapi bro.. apa karakter yang bro suruh isteri bro cari pada suami yang baru tu.. Rasa-rasa bro lah kan…kalau bro sekrang ini bujang..dan bro ada berjumpa dengan seorang janda anak 4 yang berumur 46 yang tidak mempunyai harta.. Bro nak kahwin tak ngan janda tu?Pastu kan bro, bro rasa bro boleh ke jaga anak-anak janda tu? So bro..logik tak situasi ini berlaku pada isteri bro bila bro dah takda nanti?Lagi satu kan bro..kalau ada sepuluh orang janda kat kawasan rumah bro sekarang ini, rasa-rasanya lah kan, berapa orang daripada janda-janda itu akan berkahwin?

Jawapan soalan no.4:
En suami..pada pendapat u lah kan..berapa syarikat yang akan ambil isteri u bekerja jika umur isteri u ialah 40 tahun? dan apakah pekerjaan isteri u yang u rasa mereka akan berikan? Ok aku faham, isteri u bekas pelajar master dan PHD..u rasa lahkan, kalau isteri u dah tak bekerja dah lebih dari 5, 8, 10 tahun..syarikat mana akan berikan isteri u pekerjaan?

Jawapan soalan no.5:
(Ini jawapan yang paling best)..En suami..u rasa berapa syarikat u akan berikan pampasan pada keluarga u? Memang betul u akan dapat RM100,000.. Tetapi u jangan lupa En Suami, bukan u yang membayar insurans u tu tetapi syarikat u yang bayarkan.Jadi syarikat u ada hak untuk dapatkan semua duit itu bukan family u.. Lagipun dalam senarai penerima wang itu adalah 100% company u, bukannya family u pun.Family u berlawan dengan mahkamah mengenai pampasan itu 10 tahun pun takkan menang.. So u rasa berapa saguhati yang company u akan berikan pada family u? RM 5-10k?

Jawapan soalan no.6:
En suami..memang betul kadang-kadang kita memang perlu berbincang dengan pasangan kita..dan ini dinamakan hubungan sesama pasangan, bantu membantu..So En Suami..jika u sedang berjalan ke kereta u di shopping complex..tiba-tiba ada sebuah kereta dipandu laju hendak melanggar isteri u, u akan tanya isteri u tak “nak saya tarik ke..atau nak saya tolak?”.. En suami…saya setuju dengan cara u nak tanya isteri u dan saya takkan halang..Jadi en suami..bahagian yang mana yang u nak bincang dengan isteri u?

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Senarai 36 Jenis Penyakit Kritikal

Penyakit Kritikal bermaksud mana-mana 36 penyakit seperti yang telah di tetapkan dan memenuhi tahap/kriteria seperi mana yang di terangkan di dalam polisi. Senarai penyakit kritikal adalah :

1. Serangan Jantung
2. Penyakit Koronari Arteri yang memerlukan pembedahan
3. Strok
4. Kanser
5. Kegagalan Ginjal (Buah Pinggang)
6. Penyakit Lumpuh
7. Pemindahan Organ Utama
8. Sklerosis Pelbagai/Berbilang
9. Hepatiti Virus Fulminan
10. Hipertensi Arteri Pulmonari Utama
11. Koma
12. Buta
13. Penggantian Injap Jantung
14. Pembedahan Aorta
15. Penyakit Alzheimer
16. Hilang Pendengaran / Pekak
17. Hilang Kebolehan Bertutur
18. Kebakaran Parah
19. Penyakit Membawa Maut
20. AIDS Akibat Transfusi Darah
21. Penyakit Motor Neuron
22. Penyakit Parkinson
23. Penyakit Hati Yang Kronik
24. Penyakit Paru-Paru Kronik
25. Anemia Aplastik
26. Distrofi Otot
27. Poliomielitis
28. Meningitis Bakteria
29. Tumor Otak Benigna
30. Ensefalitis
31. Full Blown AIDS
32. Lain-Lain Penyakit Koronari Arteri Yang Serius
33. Pembedahan Otak
34. Sindrom Apalik
35. Trauma Kepala Utama
36. Kehilangan Tangan Atau Kaki

Untuk penerangan lebih lanjut tentang definasi tahap kritikal bagi setiap penyakit, anda boleh merujuk dokumen polisi atau menghubungi saya.

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.