Takaful Medical Card AIA Menu

Viewing all items for tag kewangan islam

Permalink:

Sekuriti Kewangan

Sekuriti Kewangan

financial_planning_for_the_young_mser

Sekuriti Kewangan

Pada Umur 25 Tahun Pendapatan Saya Ialah RM15,000 Sebulan.

Pada Umur 26 Tahun Pendapatan Saya Ialah RM 200 Sebulan

=====================================

Ini bukan cerita bohong. Ini cerita betul pengalaman saya membina sebuah perniagaan ketika umur saya 23 tahun dengan modal RM 3500 yang dipinjam dari mak saya.

Saya telah membina perniagaan yang boleh memberi saya income bulanan rm15,000- rm20,000 sebulan dan kehidupan saya berubah terus pada masa itu.

Namun akibat saya tiada asas perniagaan, perniagaan saya jatuh merudum dan terus hilang semuanya sehingga tiada langsung duit untuk berbelanja mahupun untuk mengisi minyak.

Jadi pengajaran yang dapat saya ambil ialah asas ataupun foundation atau tapak. Setinggi mana bangunan yang dibuat, atau sebesar mana perniagaan yang kita buat tanpa asas atau tapak yang kukuh, ianya akan runtuh juga.

Begitu juga dengan kewangan kita, sebelum kita melabur rm10 ribu, rm100ribu atau berjuta juta,pastikan asas tapak kita kuat.

Tapak yang dimaksudkan ialah sekuriti kewangan

Jadi apa benda sekuriti kewangan ini?

Perlindungan takaful bagi aset, simpanan dan pendapatan bulanan anda sekiranya anda tidak mampu bekerja ataupun anda sudah meninggal dunia

Katakan bulan ini income anda rm3000. Dengan rm3000 ini anda mampu untuk membayar duit kereta, asb, beli barang dapur dan sebagainya.lebihan dari situ pula anda buat simpanan dari bank.

Bulan hadapan ketika anda otw pergi kerja sebuah van melanggar anda dan menyebabkan anda kemalangan.

Dah la takda insurans persendirian, insurans company pula cover rm15,000 pula tu. Socso lambat pula nak dapat. Masuk hospital kena bil rm25,000 sebab masuk 2 besi di peha kiri dan peha kanan.

Rm10,000 pun anda swipe guna kad kredit anda. Perghh burst terus limit. Sebab lagi rm15,000 insurans company cover. Selesai operation, MC pula 3 bulan. 2 bulan cuti bos dah start bagi warning letter sebab cuti lama.

Masuk bulan ketiga, gaji dapat half sahaja sebab masih lagi MC Jadi rm1500. Agak- agak dengan apa nak start bayar hutang dan perbelanjaan bulanan itu? Simpanan yang anda buat tu lah kan.

Masa tu anda fikir kalau aku ambil insurans dengan Firuz aritu mesti ada dapat sedikit pampasan kan. Jadi start berfikir utk masa depan anda. Tak jadi apa apa alhamdulillah. Kalau jadi???

Bermula dari rm500,000 ribu sehingga kepada berjuta juta mengikut kemampuan anda.

Dial / Whatsapp nombor dibawah

013-3759889
013-3759889
013-3759889

Firuz – penjual sekuriti kewangan
Www.takafulmedicalcard.com

*jika anda sudi berjumpa saya, saya akan ceritakan apakah perniagaan yang saya jalankan pada umur 25 tahun itu.

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Perlindungan Kewangan Islam Ada Ke?

funny-cat-looking-bag-money-vector-illustration-68174088

Ada ke Perlindungan Kewangan Islam di Malaysia ini?

Sebenarnya banyak cara untuk melindungi kewangan anda secara islamik atau pun mengikut syariah. Antaranya ialah dengan mengambil takaful bagi melindungi pendapatan yang anda dapat setiap bulan.

Bayangkan anda telah bersusah payah setiap hari mencari rezeki untuk keluarga anda, tetapi bila tengah bulan anda sakit. Adakah anda berasa resah bila tidak dapat bekerja? Itu baru beberapa hari anda tidak bekerja. Cuba bayangkan sebulan anda tidak bekerja akibat penyakit serius.

Apa akan terjadi dengan pendapatan bulanan anda? Adakah akan mula terjejas? Bos anda pun sudah mula rasa tidak senang duduk. Nak pecat atau tidak. Gaji terpaksa dibayar tetapi orangnya tidak datang ke pejabat.

Sebab itu sebelum anda membuat pelaburan, adalah lebih baik terlebih dahulu anda mula membuat perlindungan kewangan anda secara islamik dengan mengambil takaful.

Hanya takaful sahaja medium perlindungan kewangan anda yang paling berkesan malahan diiktiraf di seluruh dunia (INSURANS).

Tuan puan, sedangkan arwah kawan ayah saya yang mempunyai KWSP 1.4 juta pun boleh habis dalam masa 7 tahun akibat sakit. Apatah lagi kita yang tak sampai simpanan sebanyak itu.

Bukalah mata hati anda dan bertanya “Jika terjadi apa-apa pada aku hari ini, berapa lamakah simpanan aku boleh bertahan”

 

Dapatkan perlindungan kewangan islam anda dari AIA Public Takaful.

Hubungi 013-3759889 Firuz atau www.takafulmedicalcard.com

 

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.