Takaful Medical Card AIA Menu

Viewing all items for tag medical card takaful

Permalink:

Medical Card Takaful Family AIA Terbaik

medical card takaful family

Medical Card Takaful Family

Polisi medical card takaful AIA ialah sebuah pelan yang boleh memberi perlindungan maksima kepada anda. Ianya adala satu-satunya medical card keluarga yang paling dipercayai di Malaysia. Tahukah anda bahawa kad perubatanTakaful AIA boleh melindungi anda sehingga 100 tahun dan tanpa deposit diperlukan bagi hospital panel yang terpilih

Tambahan pula medical card takaful family AIA ini ialah tiada ko-takaful bermaksud anda tidak perlu membayar apa apa pun sekiranya anda atau keluarga anda dimasukkan ke dalam wad. Sudah tentu ianya akan memudahkan anda dan keluarga anda.

Antara kelebihan yang terdapat didalam kad perubatan ini ialah

  1. Had limit 100 tahun
  2. Tiada Ko Takaful
  3. Tiada Deposit
  4. Satu Polisi Bagi 1 Keluarga
  5. Had Limit Yang Berlainan Bagi Setiap Keluarga
  6. Tiada Had Limit Seumur Hidup
  7. Perlepasan Cukai
  8. Sehingga 4 orang anak dibolehkan didalam satu polisi

Hubungi 013-3759889 Firuz untuk penerangan percuma http://www.takafulmedicalcard.com

 

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kad Perubatan Takaful Terbaik AIA Public Takaful

Kad Perubatan Takaful Terbaikkad perubatan takaful terbaik

Apakah kad perubatan Takaful terbaik di Malaysia?

Secara amnya semua pengeluar kad insurans semuanya adalah terbaik. Sebut sahaja mengenai Card perubatan, ianya akan dicover apabila anda memasuki hospital. Tetapi tahukah anda bahawa Card perubatan dari AIA  tidak memerlukan anda untuk menyediakan deposit bagi kemasukan hospital? Card takaful terbaik ini boleh memberi perlindungan sepenuhnya kepada seluruh keluarga anda.

Antara ciri ciri yang terdapat didalam pelan perubatan takaful ini ialah:

  1. Cashless Admittance
  2. Tiada Ko-takaful
  3. Tiada Deposit
  4. Sehingga 4 orang anak didalam satu polisi
  5. Swipe and use untuk hospital panel yang terpilih

 

hubungi 0133759889 firuz atau isi borang pertanyaan di http://takafulmedicalcard.com

tunggu apa lagi bro

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Sebagai Agen Insurans

Biasa saya dalam seminggu mesti saya dapat 3-7 call kata nak ambil insurans tiba-tiba.. dan biasanya orang yang saya pernah call dulu yang tak nak jawab call saya, yang terus off handset bila saya dah sampai ke tempat appointment, yang cakap tak minat akan call saya semula..tetapi malangnya yang call saya semula itu sudah accident, sudah kena kanser, sudah sakit buah pinggang..

Insurans ni tak perlukan minat untuk ambil..ianya bukan hobi untuk kita minat..ianya persediaan..Jika diberi pilihan RM 4 sehari dan RM 20 sehari mana yang lebih anda berminat untuk mengeluarkan duit sekarang ini?

www.takafulmedicalcard.com

 

agen insurans

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Bad Debt Good Debt

BAD DEBT & GOOD DEBT..

Walaupun kedua-duanya adalah hutang secara mata kasarnya, tetapi ianya adalah berbeza..Pernahkah anda mendengar kawan-kawan bercakap “Aku nak beli kereta cash, beli rumah cash, beli semua barang cash”?Pernahkan sebab saya pun bercakap benda yang sama.. Tetapi pernah tak dengar kawan-kawan cakp ” Aku nak beli pun berhutang…janji mampu bayar, atau aku hanya mampu beli Gen2 sahaja buat masa ni,tu pun installment”… Mesti pernah dengar juga kan

Ok disini saya kategorikannya sebagai situasi A & B

Situasi A
Ali adalah seorang yang bekerja sebagai engineer disebuah syarikat Oil & Gas dengan bergaji RM 14,000 sebulan, dia mampu membeli sebuah motor cash.. tetapi dia tidak mahu membeli kereta n rumah lagi disebabkan beliau suka bayar cash.. jadi apa yang beliau buat ialah mengumpul gaji beliau tiap2 bulan agar dapat beli barang tanpa berhutang.. Bagus betul Ali ni..

Situasi B
Azim adalah seorang eksekutif pemasaran di sebuah syarikat telekomunikasi dan bergaji RM 3,500 sebulan.. Dia tidak mampu membeli barang secara cash, tetapi dia mempunyai sebuah rumah berharga RM 300,000 dan sebuah kereta secondhand jenis Gen2.. Jadi disini jika dilihat yang paling akan ada masalah kewangan ialah Azim..

Tetapi bila dia menjalankan Financial Planning untuk dirinya sendiri iaitu pembahagaian dari Gaji beliau

60%- Perbelanjaan
30%- Simpanan
10%- Insurans

Maka dirinya berada dalam keadaaan yang tersusun dan cashflow positif.. berbeza jika dilihat dengan Ali yang membuat lebih dari 30% Simpanan dan COnfirm satu hari nanti akan membeli Rumah n kereta secara CASH yang akan mengakibatkan tiada langsung baki tertinggal..

Jadi siapa kata hutang kita tu tak bagus.. Betul ramai orang cakap mati jangan meninggalkan hutang.. Tapi kalau dah xda LIFE INSURANCE/ TAKAFUL memang la takleh setelkan hutang.. Orang ramai ambil LIFE INSURANCE bernilai Ratus-ratus ribu sebab mereka faham TOOLS untuk tidak meninggalkan hutang. Betul tak?

Free Quote www.takafulmedicalcard.comGood-Bad-Debt1

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Cara Menghapuskan Hutang

Bagaimana jika anda meninggal dunia sebelum sempat menjelaskan hutang-hutang anda? Nak suruh keluarga anda selesaikan? Sedangkan mereka pun ada hutang yang perlu mereka sendiri selesaikan inikan pula hutang-hutang anda? Jadi bagaimana untuk memastikan jika anda meninggal dunia dalam keadaaan tiba-tiba keluarga anda dapat sempurnakan segala hutang anda?

Insurans sahaja yang dapat menyelesaikannya. 013-3759889 (Firuz)

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Jawapan Untuk Suami Yang Tercinta

Kadang kadang aku menerima jawapan ini apabila menerangkan betapa pentingnya insurans untuk diberikan kepada balu dan keluarga jika si suami meninggal dunia secara tiba-tiba..

Antara jawapan ialah :
1. Saya berserah pada qada’ dan qadar’
2. Saya belum rasa nak mati lagi
3. Saya akan berpesan suruh isteri saya kahwin lain jika saya meninggal dunia
4. Tak mengapa, isteri saya akan keluar bekerja untuk menampung kehidupannya.
5. Saya dah ada insurans company…
6. Saya nak balik bincang dengan isteri..

Ni jawapan aku kepada si suami yang rasa cool, banyak duit, rasa power, rasa bagus sangat, dan yang paling aku tak suka ialah suami yang tidak bertanggungjawab (sori aku bengang ngan si suami yang rasa hebat macam ni) Dan jawapan-jawapan ini adalah untuk menimbulkan kesedaran dan bukannya untuk menghina..

Jawapan soalan no.1:
En suami yang hebat, memang betul setiap kehidupan kita sejak dilahirkan di bumi ini, telah ditentukan qada’ dan qadar’ dan begitu juga tempat dimana berlakunya kematian kita pun telah ditentukan. (Disini aku cakap tempat ye..bukan bila nak mati). Jadi En suami yang hebat, kalau u taknak ambil insurans pada hari ini pun aku tak kisah,dan aku pun bukannya jenis yang akan terhegeh2 untuk memaksa u. It’s your choice. sebab u hanya berserah pada qada’ dan qadar.. tetapi En Suami, apa pula qada’ dan qadar pada keluarga u? Adakah pada masa ini, keluarga u boleh hidup serba cukup dan setelah kematian u, kehidupan keluarga u akan menjadi tidak cukup?kalau u boleh senaraikan segala harta yang u akan tinggalkan pada keluarga u sekarang then i akan terus berjalan keluar dari appoinment kita ini. adakah qada’ dan qadar itu hanya berserah SEPENUHNYA pada Allah yang satu, atau u mempunyai pilihan dimana u boleh mengubahnya pada masa sekarang dan kemudiannya berserah pada qada’ dan qadar..

Jawapan soalan no.2:
En suami..sedangkan Malaikat hamba Allah yang paling taat pun tidak mengetahui bilakah manusia akan mati..macam mana u boleh stopkan malaikat datang mencabut nyawa u sekejap lagi apabila ajal u sedang tiba..En Suami memang power dan hebat ( so aku salam terus blah dari situ.. sebab no use berdialog dengan orang yang baghal macam ni)

Jawapan soalan no.3:
En suami…bagus tu bro nak suruh isteri u berkahwin lain.. Tetapi bro.. apa karakter yang bro suruh isteri bro cari pada suami yang baru tu.. Rasa-rasa bro lah kan…kalau bro sekrang ini bujang..dan bro ada berjumpa dengan seorang janda anak 4 yang berumur 46 yang tidak mempunyai harta.. Bro nak kahwin tak ngan janda tu?Pastu kan bro, bro rasa bro boleh ke jaga anak-anak janda tu? So bro..logik tak situasi ini berlaku pada isteri bro bila bro dah takda nanti?Lagi satu kan bro..kalau ada sepuluh orang janda kat kawasan rumah bro sekarang ini, rasa-rasanya lah kan, berapa orang daripada janda-janda itu akan berkahwin?

Jawapan soalan no.4:
En suami..pada pendapat u lah kan..berapa syarikat yang akan ambil isteri u bekerja jika umur isteri u ialah 40 tahun? dan apakah pekerjaan isteri u yang u rasa mereka akan berikan? Ok aku faham, isteri u bekas pelajar master dan PHD..u rasa lahkan, kalau isteri u dah tak bekerja dah lebih dari 5, 8, 10 tahun..syarikat mana akan berikan isteri u pekerjaan?

Jawapan soalan no.5:
(Ini jawapan yang paling best)..En suami..u rasa berapa syarikat u akan berikan pampasan pada keluarga u? Memang betul u akan dapat RM100,000.. Tetapi u jangan lupa En Suami, bukan u yang membayar insurans u tu tetapi syarikat u yang bayarkan.Jadi syarikat u ada hak untuk dapatkan semua duit itu bukan family u.. Lagipun dalam senarai penerima wang itu adalah 100% company u, bukannya family u pun.Family u berlawan dengan mahkamah mengenai pampasan itu 10 tahun pun takkan menang.. So u rasa berapa saguhati yang company u akan berikan pada family u? RM 5-10k?

Jawapan soalan no.6:
En suami..memang betul kadang-kadang kita memang perlu berbincang dengan pasangan kita..dan ini dinamakan hubungan sesama pasangan, bantu membantu..So En Suami..jika u sedang berjalan ke kereta u di shopping complex..tiba-tiba ada sebuah kereta dipandu laju hendak melanggar isteri u, u akan tanya isteri u tak “nak saya tarik ke..atau nak saya tolak?”.. En suami…saya setuju dengan cara u nak tanya isteri u dan saya takkan halang..Jadi en suami..bahagian yang mana yang u nak bincang dengan isteri u?

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Senarai 36 Jenis Penyakit Kritikal

Penyakit Kritikal bermaksud mana-mana 36 penyakit seperti yang telah di tetapkan dan memenuhi tahap/kriteria seperi mana yang di terangkan di dalam polisi. Senarai penyakit kritikal adalah :

1. Serangan Jantung
2. Penyakit Koronari Arteri yang memerlukan pembedahan
3. Strok
4. Kanser
5. Kegagalan Ginjal (Buah Pinggang)
6. Penyakit Lumpuh
7. Pemindahan Organ Utama
8. Sklerosis Pelbagai/Berbilang
9. Hepatiti Virus Fulminan
10. Hipertensi Arteri Pulmonari Utama
11. Koma
12. Buta
13. Penggantian Injap Jantung
14. Pembedahan Aorta
15. Penyakit Alzheimer
16. Hilang Pendengaran / Pekak
17. Hilang Kebolehan Bertutur
18. Kebakaran Parah
19. Penyakit Membawa Maut
20. AIDS Akibat Transfusi Darah
21. Penyakit Motor Neuron
22. Penyakit Parkinson
23. Penyakit Hati Yang Kronik
24. Penyakit Paru-Paru Kronik
25. Anemia Aplastik
26. Distrofi Otot
27. Poliomielitis
28. Meningitis Bakteria
29. Tumor Otak Benigna
30. Ensefalitis
31. Full Blown AIDS
32. Lain-Lain Penyakit Koronari Arteri Yang Serius
33. Pembedahan Otak
34. Sindrom Apalik
35. Trauma Kepala Utama
36. Kehilangan Tangan Atau Kaki

Untuk penerangan lebih lanjut tentang definasi tahap kritikal bagi setiap penyakit, anda boleh merujuk dokumen polisi atau menghubungi saya.

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Senarai Penyakit Spesifik

Kad Perubatan PruBSN tidak melindungi peserta daripada penyakit spesifik yang berlaku di dalam 120 hari pertama daripada tarikh sijil Takaful.

Penyakit-penyakit spesifik adalah bermaksud penyakit -penyakit berikut dan keadaan-keadaan berkaitan dan komplikasi-komplikasi yang berlaku di dalam seratus dua puluh (120) hari pertama perlindungan Takaful tidak kira samada Orang yang dilindungi sedar atau tidak :

1. Batu Karang di dalam sistem urinari dan biliari.
2. Darah tinggi atau penyakit-penyakit kardiovaskular (kecuali serangan jantung).
3. Diabetes mellitus.
4. Kesemua tumor, sista, polip, atau kanser.
5. Surgeri sinus, septum nasal atau tonsil.
6. Hernia, haemorhoid atau fistula.
7. Endometriosis atau Disfungsi Pendarahan Uterina

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Tips Memilih Insurans

Ramai yang tertanya-tanya macamana nak pilih company yang betul, produk yang betul, agent yang betul, budget yang betul dan banyak lagi persoalan lain semasa nak beli insurans

Tips No 1 : Company Insurans Yang Betul

Mudah sahaja, bila kita beli insurans tentulah kita nak cari company yang betul, caranya mudah pergi ke hospital tanya pada kaunter “kalau saya nak beli insurans company apa yang saya patut pilih”, keperluan memilih company yang betul, sudah tentulah company yang akan membayar tuntutan anda dan company yang stabil dan kukuh dari segi kewangan. Pilihan yang betul juga penting kerana, jikalau company yang anda pilih bankrupt dan anda perlu ambik insurans sekali lagi, sekiranya ada sudah ada penyakit….sorry,company lain takkan layan. Untuk maklumat anda setiap company insurans akan mengenakan “admin charge” dan biasanya selepas tahun keenam akan habis. Rugilah anda terpaksa bermula sekali lagi dengan company lain, jadi “admin charge” jadi double.

Tips No 2 : Produk Yang Betul

Sekiranya anda memilih produk pilihlah produk yang memberikan tempoh perlindungan maksimum, kenapa? sebab purata jangka hayat rakyat Malaysia adalah 75, jadi pilihlah produk yang memberi perlindungan maksimum melebihi purata jangka hayat rakyat Malaysia. Sekiranya anda pilih produk yang maksimum tempoh perlindungan maka anda ada option untuk untuk berhenti pada bila-bila masa sekiranya anda mahu. Sekiranya anda ambil produk yang ada tempoh matang untuk takaful perubatan contohnya pada umur 55, selepas umur 55 polisi anda matang, anda kena ambil plan baru sekiranya anda inginkan perlindungan baru. Ingat….

1) Kita tak pasti ada kencing manis darah tinggi.
2) Admin chargers tahun bertama hingga tahun keenam kena sekali lagi.
3) Umur 55 hingga 75 “maintenance tinggi” premium mahal…

Term Insurans @ Full Life Insurans

Biasanya saya cadangkan anda ambil Full Life Insurans dahulu baru ambil tambahan plan term life insurans, kenapa? Sebab kalau anda ambik term insurans perlindungan akan expired dan tiada guarantee extension tetapi kalau full life insurans contract anda macam sign dengan pen, ia akan berada di sana ketika anda perlukan sekiranya bayaran premium anda cantekkkkk.

Tips No 3 : Budget Yang Betul

Bagi saya budget adalah penting kita mampu dan yang di antara 5% – 10% daripada pendapatan anda. The best polisi bukannya polisi yang mahal anda bayar 3 bulan lepas tu tak nak bayar sebab premium terlampau besar, polisi yang kecil pun takpa premuimnya janji bila anda perlukan anda boleh guna manfaat daripada plan yang anda beli. Hubungi saya untuk maklumat lanjut, jangan risau tiada paksaan untuk ambil.Tugas saya menerangkan kepada anda dan tugas anda untuk buat analisis dan buat keputusan samaada untuk ambil atau tidak.

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

Permalink:

Kenapa Nak Marah-Marah?

Kenapa anda nak marah pada doktor kerajaan muda bila mereka menjadikan anda sebagai bahan ujikaji untuk mendapatkan detail mengenai masalah penyakit anda? Sebab itu sememangnya tugas mereka, iaitu mendapatkan pengalaman sebelum menjadi doktor yang terbaik didalam bidang mereka.

Sepatutnya anda marah pada diri anda sendiri kerana anda yang membiarkan diri anda daripada mengambil peluang mendapatkan rawatan terbaik dari doktor pakar dan doktor pengalaman. Sedangkan pada masa itu anda patut ada perlindungan, tetapi anda yang merelakan diri anda menjadi bahan ujikaji.

Jadi kenapa nak marah kepada doktor-doktor muda itu?

  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.